Atac armat într-o staţiune turistică din Mali frecventată de occidentali UPDATE

Atac armat într-o stațiune turistică din Mali. Cel puțin o persoană înarmată ar fi luat mai mulți ostatici.

18 iun. 2017, 18:42
Atac armat într-o staţiune turistică din Mali frecventată de occidentali UPDATE

UPDATE: Atacul jihadist de duminică asupra unui complex turistic din apropiere de Bamako, frecventat de străini, s-a soldat cu doi morți, în timp ce peste 30 de civili au fost salvați din acest prim atentat anti-occidental petrecut după mai bine de un an în capitala statului Mali, transmite AFP.

UPDATE 21.20: Situaţia de la complexul hotelier Le Campement, din Mali, este „sub control”, dar o operaţiune a forţelor de securitate este în curs, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Securităţii de la Bamako, citat de La Repubblica. Pe de altă parte, martori spun că atacul continuă şi că ar exista victime.

Agenţia AFP afirmă că la faţa locului se aud focuri de arme automate şi se ridică o coloană de fum.

În complexul frecventat de turişti străini, în special francezi şi germani, intervin atât forţe armate din Mali, cât şi franceze.

Autorităţile din Mali suspectează combatanţi jihadişti pentru atac.

Atac armat într-o staţiune turistică din Mali frecventată de occidentali

Stațiunea turistică Le Campement, situată în afara capitalei Bamako a fost atacată de cel puțin o persoană înarmată, care ar fi luat mai mulți ostatici. Forțe de ordine și soldați din trupele antitero s-au mobilizat la fața locului.

În noiembrie 2015, a avut loc un atac la Hotelul Radisson Blu din Bamako, revendicat de gruparea terorista al-Mourabitane. 22 de civili și 5 atacatori au fost uciși. 170 de oameni au fost luați ostatici în hotelul Radisson Blu, îmn timpul unor negocieri de pace între delegați MINUSMA în vederea aplanării conflictului din nordul țării.

Citeşte şi Atac armat la un centru UPS din San Francisco. Cel puţin patru morţi şi doi răniţi UPDATE