Atac armat într-un club din Cancun. Cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi

Cel puțin cinci persoane au murit, într-un atac armat care a avut loc într-un club din Cancun, Mexic. 

16 ian. 2017, 12:01

Cel puțin cinci persoane au murit, dintre care trei străini, și alte 12 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul de armă în fața unui club de noapte din stațiunea mexicană Playa del Carmen, în timpul festivalului de muzică electronică BPM, transmite Reuters și AFP.

Organizatorii festivalului BPM au declarat că trei membri ai echipei lor securitate au fost uciși în acest incident, produs în fața clubului Blue Parrot din Playa del Carmen.

”Suntem cuprinși de tristețe după acest act lipsit de violență nejustificată și cooperăm deplin cu oficialii guvernamentali și instituțiile implicate în apărarea legii, pe parcursul anchetei”, au notat pe Facebook organizatorii festivalului.

Anchetatorii au început să-i interogheze pe martori, însă nu există mai multe informaţii despre dublu atac armat, care a vizat evenimentele din cadrul festivalului de muzică electronică BPM. Se pare că acest festival de muzică atrage un număr ridicat de turişti americani şi britanici.

Un al doilea atac armat a avut loc în clubul de noapte The Jungle, informează news.ro. ”Eram în Blue Parrot şi, literalmente, au început focurile de armă la doi metri de noi. Nimeni nu a crezut că se întâmplă pe bune, dar eu am ştiut imediat că este vorba de o armă şi m-am trântit la pâmânt. Toată lumea s-a trântit peste mine”, a explicat George de Menezes.

Acesta a susţinut că focurile de armă s-au oprit imediat după ce muzica s-a terminat, fiind vorba de un atac armat extrem de rapid. ”Ne-am ridicat şi un bărbat era în continuare pe podea, părea mort. Un alt bărbat împuşcat încerca să stea pe propriile picioare. Toată lumea a încercat să fugă spre plajă, iar deodată am auzit noi focuri de armă şi ne-am aruncat la podea”, a completat Menezes.

Presa locală susţine că focurile de armă au legătură cu activitatea cartelurilor de droguri, însă autorităţile nu au prezentat o versiune oficială.