ATAC cibernetic DEVASTATOR aupra infrastructurii vitale a Statelor Unite. Patru ţări ar fi implicate în această lovitură

Şeful comunităţii de informaţii americane, Dan Coats, a avertizat vineri că ameninţarea unui atac cibernetic devastator împotriva infrastructurii vitale a SUA este tot mai serioasă, transmite Reuters.

14 iul. 2018, 07:47
ATAC cibernetic DEVASTATOR aupra infrastructurii vitale a Statelor Unite. Patru ţări ar fi implicate în această lovitură

Coats a afirmat că Rusia, China, Iranul şi Coreea de Nord lansează zilnic atacuri cibernetice asupra reţelelor de computere ale autorităţilor federale, statale şi locale din Statele Unite, ale corporaţiilor şi instituţiilor de învăţământ americane.

El a exprimat gravitatea situaţiei spunând că „lămpile de avertizare luminează din nou roşu intermitent”, la mai puţin de două decenii după atentatele din 11 septembrie 2001.

Dintre cele patru ţări agresoare menţionate, Rusia a fost cea mai agresivă, a susţinut directorul informaţiilor naţionale la Hudson Institute, la scurt timp după inculparea a 12 ofiţeri ai GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse) pentru piraterie informatică împotriva campaniei electorale a candidatei democrate la alegerile prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton.

Acuzaţiile lui Coats vin cu doar trei zile înaintea primului summit oficial ruso-american – întâlnirea de luni, de la Helsinki, a preşedinţilor Vladimir Putin şi Donald Trump.