Atac cu BOMBĂ la Istanbul. Doi poliţişti au fost răniţi. Autorul atentatului este o FEMEIE kamikaze

Un dispozitiv exploziv a fost lansat, marţi, spre o secţie de poliţie din Istanbul, rănind doi poliţişti, relatează presa locală. Autorităţile turce au descoperit că atacul cu grenadă a fost lansat de către o femeie kamikaze.

06 ian. 2015, 16:31
Atac cu BOMBĂ la Istanbul. Doi poliţişti au fost răniţi. Autorul atentatului este o FEMEIE kamikaze

Atacul a avut loc în cartierul turistic Sultanahmet, unde se află basilica Sfânta Sofia şi Moscheea Albastră. Serviciile de securitate au intervenit imediat şi au izolat zona.

Reporterul CNN Turk aflat la faţa locului a informat că poliţiştii au avut un shimb de focuri cu agresorul despre s-a spus iniţail că este necunoscut, ulterior aflându-se că era o femeie kamikaze care a a comis atacul cu grenadă în urma căruia doi dintre ei au fost răniţi, informează bbc.com.

Citeşte şi Un bărbat a deschis focul într-un cartier turistic din Istanbul

Femeia kamikaze a fost ucisă de gloanţele poliţiştilor. Atacul s-a produs la o secţie de poliţie din cartierul istoric al Istanbulului, Sultanahmet şi, potrivit agenţiilor de presă turce, ar fi vorba de mai mulţi poliţişti răniţi în urma acestui atac.

Femeia sinucigaşă a intrat în secţia de poliţie şi s-a detonat, rănind grav doi poliţişti aflaţi în apropierea ei, potrivit agenţiei Reuters, citată de alarabyia.net. Când a intrat în secţia de poliţie, femeia a început să vorbească în limba engleză şi a spus că îşi pierduse portofelul.

Autorităţile turce au mai fost ţinta unor atacuri armate. Pe 1 ianuarie, un membru al unei grupări de extremă-stânga a lansat o grenadă spre Palatul Dolmabahçe din Istanbul, dar dispozitivul nu a explodat.