Atac cu cocktail molotov într-un restaurant românesc din Franţa. Trei persoane au fost rănite grav

Trei persoane au fost grav rănite în urma unui incendiu produs într-un restaurant românesc din Franţa în urma unui atac cu cocktail molotov.

RomaniaTV.net
14 iun. 2017, 14:58
Atac cu cocktail molotov într-un restaurant românesc din Franţa. Trei persoane au fost rănite grav

Cristina, bucătăreasa localului, a povestit pentru Le Parisien că atacul a fost pus la cale de indivizi care purtau cagule.

„Un bărbat a intrat în restaurant, a vărsat benzină pe jos. Eu am încercat să mă feresc, dar un altul m-a stropit, iar când m-am întors avea ceva aprins în mână. Fiica şi soţul meu erau şi ei înăuntru, a povestit femeia.

Soţul Cristinei a suferit şi el arsuri, dar a reuşit să-şi salveze fiica. Două ospătăriţe cu vârste de aproximativ 20 de ani au suferit arsuri grave.

Martori care au asistat la întreaga scenă au povestit că atacul a fost comis de trei bărbaţi cu cagule. După ce au pulverizat gaz lacrimogen, au vărsat combustibil şi au dat foc la bar, la masa de biliard, unui dulap şi scărilor. Clienţii şi personalul au fost astfel prinşi într-o capcană în flăcări din care nu puteau să iasă. „Oamenii strigau disperaţi, iar eu am spart cu un ciocan grilajul care bloca o fereastră”, a povestit un vecin.

Localul a ars în întregime, iar în total nouă persoane au fot duse la spital. Trei sunt în stare foarte gravă.

Restaurantul românesc din Aubervilliers funcţionează de 7-8 ani, a povestit Gherghe, fratele patronului localului, care potrivit presei franceze avea o reputaţie chiar bună în localitate.