Atac cu cuţit la Paris: Un prieten al atacatorului, arestat în estul Franţei

Un prieten al autorului atacului cu cuţit comis sâmbătă seara la Paris a fost arestat duminică la Strasbourg, în estul Franţei, a anunţat duminică o sursă judiciară, relatează AFP.

13 mai 2018, 16:02
Atac cu cuţit la Paris: Un prieten al atacatorului, arestat în estul Franţei

Acest apropiat al atacatorului Khamzat A., cetăţean francez, în vârstă de 20 de ani, născut în Cecenia, a fost plasat în custodia poliţiei după-amiaza, a menţionat sursa citată. Naturalizat în 2010, atacatorul a trăit timp de mai mulţi ani la Strasbourg, unde se află o comunitate cecenă.

Atacatorul înarmat cu un cuţit care a ucis sâmbătă seara un trecător la Paris şi a rănit alţi patru era un tânăr născut în 1997 în Cecenia, părinţii lui fiind plasaţi duminică dimineaţa în custodia poliţiei, au anunţat de asemenea surse judiciare.

Atacatorul, născut în 1997 şi al cărui atac a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), nu avea antecedente judiciare, însă figura în registrul „S” al serviciilor de informaţii. În acest registru sunt incluse peste 10.000 de persoane, printre care islamişti radicali sau indivizi ce pot avea o legătură cu mişcarea teroristă, precum şi huligani şi membri ai grupărilor extremei drepte sau extremei stângi.

Franţa face parte din coaliţia militară internaţională care luptă împotriva SI în Siria şi Irak. Atunci când a revendicat atacul, SI a subliniat că atacatorul de la Paris a acţionat „ca represalii la adresa statelor din această coaliţie”.

Citeşte şi ATAC TERORIST ÎN PARIS. Stat Islamic revendică atacul cu cuţit din capitala Franţei. Detalii uluitoare despre atacatorul de 21 de ani