Atac cu cuţitul în China. Două persoane au fost ucise în plină stradă şi 18, rănite

Un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat şi ucis cu un cuţit două persoane, în plină stradă şi a rănit 18. Bărbatul este suspectal că ar fi bolnav psihic.

29 mai 2017, 07:05
Atac cu cuţitul în China. Două persoane au fost ucise în plină stradă şi 18, rănite

Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac cu cuţitul comis de un bărbat de 30 de ani, iar 18 au fost rănite. Bărbatul este suspectat de probleme psihice grave, a informat agenţia Xinhua.

Crimele violente sunt cazuri rare în China comparativ cu cele din alte ţări, însă în anii recenţi, atacurile cu arme albe, cum au fost cele cu cuţite şi topoare, au cunoscut o creştere îngrijorătoare, potrivit autorităţilor chineze. Mai mult decât atât, aceste atacuri vizează din ce în ce mai mult copiii.

După atacul de duminică, din Provincia Ghizhou, cel puţin 20 de persoane au ajuns la spital, iar două au murit din cauza rănilor severe, a mai informat aceeaşi sursă. Autorităţile nu au dat alte detalii despre strarea victimelor, informează Reuters. 

Citeşte şi Atac cu cuţitul într-o piaţă din Berceni. O femeie a fost înjunghiată de propriul iubit

Criminalul se află în custodia poliţiei, iar cazul lui este anchetat de autorităţi. Tatăl bărbatului spune că fiul său ar suferi de probleme psihice grave.

În ianuarie, s-a petrecut un caz asemănător tot în China, în regiunea Guangxi, unde un bărbat a rănit 11 copii cu o lamă. Micuţii erau la grădiniţă. În noiembrie, şapte copii au fost răniţi într-un atac asemănător, într-o altă regiune.