Atac cu cuţitul în Marsilia: Unul dintre tunisienii arestaţi în Elveţia este fratele agresorului

Cei doi tunisieni arestați duminică în sudul Elveției sunt unul dintre fratele presupusului autor al atacului cu cuțit comis la Marsilia și soția sa, a anunțat marți Poliția federală a Elveției (Fedpol), informează AFP.

10 oct. 2017, 17:09
Atac cu cuţitul în Marsilia: Unul dintre tunisienii arestaţi în Elveţia este fratele agresorului

Cuplul a fost plasat în detenție în vederea expulzării spre țara de origine, Tunisia, a precizat Cathy Maret, directoarea pentru comunicare a Fedpol.

„Cele două persoane sunt un cuplu, dintre care bărbatul este fratele presupusului autor al atentatului din Marsilia”, a informat Fedpol într-un comunicat. „Bărbatul este cunoscut serviciilor de poliție străine pentru legăturile sale cu mișcarea teroristă jihadistă. Pe moment, rolul său în atentatul de la Marsilia, dacă a avut vreun rol, nu este clar”, se mai spune în comunicat.

Cathy Maret a declarat că expulzarea celor doi „ar putea dura mai multe săptămâni”.

La 1 octombrie, un tunisian de 29 de ani, Ahmed Hanachi, a ucis cu lovituri de cuțit două tinere femei în fața gării din Marsilia (sud-estul Franței), înainte de a fi împușcat mortal de forțele de ordine.

Potrivit unor surse apropiate anchetei care se derulează în Franța, bărbatul arestat în Elveția s-ar numi Anouar Hanachi, unul dintre frații atacatorului. Arestarea lui a fost efectuată la cererea autorităților tunisiene, adaugă aceeași sursă.

Citeşte şi Alertă în Franţa: Un individ înarmat a atacat trecătorii cu cuţitul şi a rănit o femeie. Agresorul a fost reţinut

Un alt frate, Anis Hanachi, care a luptat în rândurile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, a fost arestat sâmbătă la Ferrare, în nordul Italiei, pe baza unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile franceze.

O soră și un frate ai tunisianului, care au fost plasați în detenție preventivă vineri în Tunisia, au fost eliberați marți.

Gruparea SI a revendicat atacul din Marsilia, însă anchetatorii francezi nu au găsit nicio dovadă care să demonstreze legătura dintre atacator și organizația jihadistă.