Atac cu explozibili la Ambasada Algeriei din Tripoli, revendicat de Statul Islamic

Ambasada Algeriei din Tripoli a fost ținta unui atac cu explozibili, soldat cu rănirea a trei persoane, inclusiv un polițist, a indicat o sursă din domeniul securității libiene, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
17 ian. 2015, 16:49
Atac cu explozibili la Ambasada Algeriei din Tripoli, revendicat de Statul Islamic

Ramura libiană a organizației Statul Islamic (SI) a revendicat atacul într-un scurt mesaj, însoțit de o fotografie și difuzat pe Twitter, a relatat SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Ambasada algeriană era închisă, la fel ca majoritatea reprezentanțelor străine, care și-au evacuat personalul din Tripoli în vara anului trecut, din cauza luptelor violente care au dus la preluarea controlului, în august, de către coaliția milițiilor Farj Libya, al capitalei și al aeroportului său internațional.

În cursul dimineții, un grup de atacatori au aruncat ”o pungă plină cu explozibili” în direcția unei mașini de poliție care păzea clădirea ambasadei, situată în centrul orașului Tripoli, a indicat o sursă a securității libiene, precizând că unul dintre polițiști și doi trecători au fost răniți, iar ambasada și mașini parcate în apropiere au fost avariate.