Atac cu grenadă în apropiere de o secţie de poliţie din Atena. O persoană a fost rănită

Persoane necunoscute au aruncat luni o grenadă în apropierea unei secţii de poliţie într-o suburbie a Atenei, rănind o persoană, au declarat surse din cadrul poliţiei elene, relatează Reuters.

26 feb. 2018, 16:48
Atac cu grenadă în apropiere de o secţie de poliţie din Atena. O persoană a fost rănită

Grenada a fost aruncată la aproximativ 50 de metri de sediul poliţiei şi nu a fost imediat observată de ofiţerii de poliţie din cauza ploii torenţiale, a precizat un oficial al poliţiei.

Autorităţile au deschis o anchetă după ce un şofer de taxi a raportat incidentul. Şoferul a oprit din cauza unei defecţiuni la maşină, a auzit o bufnitură şi a văzut că avea răniri la picioare despre care a crezut iniţial că au fost provocate de fragmente de la un far defect care a explodat, a precizat poliţia.

Câteva ore mai târziu, o grupare necunoscută a postat un comunicat pe un site folosit deseori de anarhişti şi activişti de stânga în care anunţa că a aruncat o grenadă în zonă, potrivit Agerpres

Citeşte şi Pachet suspect cu grenadă, la sediul cencelariei landului german Thuringia

Geamurile şi uşile unor maşini parcate lângă secţia de poliţie au fost de asemenea deteriorate în explozie.

Poliţia greacă a anunţat luni că cinci persoane au fost rănite la sfârşitul săptămânii într-un atac întreprins de către un grup de opt indivizi împotriva localurilor unei asociaţii antifasciste din portul elen Pireu, situat aproape de Atena, potrivit Agerpres.

Potrivit poliţiei, printre răniţi figurează o femeie apropiată lui Pavlos Fyssas, raperul antifascist ucis de membri ai grupării Zori Aurii în septembrie 2013.