Atac la o şcoală din Kenya: 5 elevi şi un agent de pază au murit. Printre atacatori, un elev suspendat pentru indisciplină

Cinci elevi şi un agent de pază au murit după un atac armat care a avut loc, sâmbătă dimineaţă, la o şcoală cu internat din localitatea Lokichogo, din Kenya. Unul dintre atacatori era un elev suspendat, relatează presa kenyană, potrivit News.ro.

14 oct. 2017, 12:32
Atac la o şcoală din Kenya: 5 elevi şi un agent de pază au murit. Printre atacatori, un elev suspendat pentru indisciplină

Elevul în cauză, suspendat pentru indisciplină, se numeşte Abraham şi face parte din tribul Toposa, din Sudanul de Sud. În atac au fost răniţi mai mulţi elevi, a precizat un reprezentant al autorităţilor locale, Seif Matata.

Abraham ar fi ameninţat mai mulţi profesori şi elevi după ce a fost suspendat. “A fost auzit spunându-le altor elevi că va da foc şcolii sau se va întoarce şi se va răzbuna. Acum am fost informaţi că în această dimineaţă a venit împreună cu vreo trei persoane şi l-a ucis pe agentul de pază. Apoi, ei s-au dus la dormitorul băieţilor, unde au împuşcat anumiţi elevi, pe care îi considerau vinovaţi pentru suspendare”, a explicat Matata.

El a precizat că atacatorii s-au dus apoi la dormitorul fetelor, unde au rănit câteva eleve. 

Potrivit BBC, au fost rănite în total 18 persoane. Dintre fete, două au fost violate.

Atacul a avut loc în jurul orei 04.00.