Atac pe Champs Elysees: Al doilea suspect s-a predat autorităţilor belgiene

Cel de-al doilea suspect căutat de autorităţile franceze pentru atacul de pe Champs Elysees, soldat cu moartea unui poliţist şi rănirea a trei persoane, s-a predat autorităţilor belgiene şi este reţinut la Anvers.

21 apr. 2017, 07:57
Atac pe Champs Elysees: Al doilea suspect s-a predat autorităţilor belgiene

Anterior, agenţia de presă Reuters a scris că acest al doilea suspect, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare, a venit joi cu trenul în Franţa, din Belgia.

Un poliţist francez a fost împuşcat mortal şi alţi doi au fost răniţi joi noapte, în centrul Parisului, într-un atac desfăşurat cu numai câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi revendicat rapid de gruparea militantă Statul Islamic. O turistă a fost rănită uşor de focurile de armă. Autorul atacului a fost ucis.

Bulevardul larg, care pleacă de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni şi de turişti care se bucurau de seara de primăvară când a avut loc atacul. Poliţia a evacuat rapid zona, unde au fost desfăşurate forţe de securitate şi vehicule de poliţie, informează Agerpres.

Ofiţerii au percheziţionat locuinţa atacatorului ucis, aflată într-o suburbie din estul Parisului.

Potrivit presei, autorul atacului a fost reţinut în trecut, după ce a scris pe reţelele de socializare că vrea să ucidă poliţişti. El a fost eliberat din lipsă de probe.

Franţa se află în stare de urgenţă din 2015 şi s-a confruntat cu un val de atacuri islamiste, majoritatea comise de tineri care au crescut în Franţa şi Belgia. În total, peste 230 de oameni au fost ucise în atacuri teroriste în ultimii doi ani.