ATAC TERORIST ÎN BARCELONA: Patru români au fost răniţi în atentat, doar unul a rămas internat. Telefoane utile Consulat UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor întreprinse sub coordonarea Celulei de criză a MAE, convocată din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, au fost identificaţi patru cetățeni români printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona.

RomaniaTV.net
17 aug. 2017, 16:38
ATAC TERORIST ÎN BARCELONA: Patru români au fost răniţi în atentat, doar unul a rămas internat. Telefoane utile Consulat UPDATE

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că a mai fost identificată o persoană de orgine română, bilanţul ajungând astfel la patru români răniţi în urma atacului terorist de la Barcelona de joi seara.

”E un traumatism cranio-cerebral, cu hemoragie. (…) Într-o stare sub control, dar rezervat. Cu el nu se poate discuta pentru că e sub analgezice. E la secţia Urgenţe, dar urmează să îl ducă pe secţie. El are un traumatisc cranio-cerebral, a avut o hemoragie. Vor vedea dacă a trecut sau dacă se face hematom, deci aici e problema. Şi mai are fracturi costale”, a declarat, pentru Mediafax, consulul României la Barcelona, Manuel Pleşa.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, patru cetăţeni români, trei bărbaţi şi o femeie au ajuns la spital după ce au fost răniţi în atentatul de joi. Doar unul se află în continuare internat.


UPDATE Ministerul de Externe anunţă că a fost identificat un al treilea român rănit în atentatul de la Barcelona. El este internat la spital, în stare stabilă.

„Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă.

Precizăm că operațiunea de identificare a victimelor și cetățeniei răniților este un proces complex aflat în desfășurare, situația fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informații actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluției situației, pe măsura obținerii de date oficiale de la autoritățile locale”, se arată în comunicatul MAE.


UPDATE Un al doilea român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona, acesta fiind internat în spital, iar starea sa fiind stabilă, anunţă MAE. Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de joi, de la Barcelona, relatează BBC News.

„Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă”, a precizat vineri MAE.

Cetățeanul român în cauză a fost spitalizat, iar potrivit informațiilor disponibile în prezent, starea sa este stabilă. Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistență consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte aproximativ 80 au fost rănite în incidentul rutier produs joi după-amiază în centrul oraşului spaniol Barcelona.

Citeşte şi ATAC TERORIST ÎN BARCELONA: O dubă a intrat în mulţime – 13 morţi şi zeci de răniţi FOTO UPDATE