Atac terorist în Manchester. Un om al străzii: Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud. Mirosea a carne arsă

Un om al străzii povesteşte momentele de groază la care a fost martor în urma tragediei de pe Manchester Arena, de la finalul concertului artistei americane Ariana Grande. Cerşea în foaierul unde a fost declanşată explozia. Apoi a început haosul.

23 mai 2017, 14:05
Atac terorist în Manchester. Un om al străzii: Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud. Mirosea a carne arsă

Un om al străzii a povestit despre scenele halucinanate care s-au petrecut chiar sub ochii lui. Chris Parker, 33 ani, mărturiseşte că obişnuieşte să cerşească în foaierul din Manchester Arena, mai ales la finalul concertelor, când oamenii îşi fac drum spre ieşire prin holul respectiv. „O femeie mi-a murit în braţe. O fetiţă a rămas brusc fără picioare. Nu mă mai pot opri din plâns”, a povestit bărbatul. 

Se afla în foaier la momentul exploziei, când a fost pus la pământ de forţa acesteia. Când s-a dezmeticit a alergat înăuntru pentru a ajuta victimele, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Susţinătorii reţelei Stat Islamic au celebrat atentatul de la Manchaster, care nu a fost încă revendicat

„Toată lumea era fericită. Toţi se îndreptau spre uşile de sticlă, când am auzit o bubuitură, apoi am văzut o lumină puternică şi fumul a început să cuprindă locul. S-au auzit apoi doar ţipetele”, povesteşte el. „M-am trezit la pământ, apoi m-am ridicat şi am început să ajut oamenii care strigau după ajutor”, spune Parker.

„Erau oameni întinşi peste tot. Am văzut o fetiţă. Nu mai avea picioare. Am învelit-o într-un tricou şi am întrebat-o  ‘Unde sunt părinţii tăi? Mi-a răspuns: Tata este la serviciu, mama este aici”, îşi aminteşte acesta.

Citeşte şi Susţinătorii reţelei Stat Islamic au celebrat atentatul de la Manchaster, care nu a fost încă revendicat

Apoi a văzut o femeie rănită grav la picioare şi la cap: „A murit în braţele mele. Avea în jur de 60 de ani şi mi-a spus că se afla cu familia acolo. Nu m-am mai oprit din plâns”, informează Mediafax.

Cel mai şocant este că a fost un concert al copiilor, spune Chris Parker.  „Erau pene şi şuruburi peste tot. Oamenii aveau găuri în spate. Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud şi peste miros. Miroasea a carne arsă”, încheie Parker.

22 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 sunt rănite din cauza exploziei ce a avut loc la finalul show-ului Arianei Grande, de pe Manchester Arena. Majoritatea celor prezenţi pe arenă erau copii şi adolescenţi. Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorităţi pentru a afla dacă printre victime sunt şi români.