ATAC TERORIST la ISTANBUL. Martori oculari, dezvăluiri cutremurătoare: Am văzut un terorist împuşcând oameni

ATAC TERORIST la ISTANBUL. Martori oculari la tripul atac terorist de pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, între care şi un poliţist turc aflat în timpul serviciului, au povestit scenele de groază ce s-au derulat după ce teroriştii au declanşat atacul.

RomaniaTV.net
29 iun. 2016, 07:58

Ahmed Furkan Gurtuna este ofiţer de poliţie şi lucrează la Aeroportul Ataturk din Istanbul. El era de serviciu, marţi, exact când s-a produs triplul atentat pe aeroport soldat cu cel puţin 36 de morţi şi aproximativ 130-150 de răniţi, potrivit celor mai recente informaţii mass-media.

Când s-a produs atentatul, poliţistul Gurtuna trecuse la ghişeul de verificare a paşapoartelor. „Am văzut un terorist care a intrat în aeroport cu o armă AK47 şi a început să împuşte civili. Poliţiştii turci au vrut să îl omoare, iar după aceea am auzit explozia unei bombe”, a povestit poliţistul turc.

Gurtuna a mai spus că nu este încă lămurit cum s-a putut întâmpla aşa ceva pe aeroportul din Istanbul, în condiţiile în care acesta se numără printre primele cele mai sigure, dar şi cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

Citeşte şi Iohannis: Atacurile teroriste din Istanbul, o atrocitate. România rămâne angajată în lupta împotriva terorismului

Facem „tot ce putem, dar uneori teroriştii  care vor cu orice preţ să atace şi … s-a întâmplat!…”, a mai spus poliţistul turc. Teroriştii au reuşit să intre în aeroport cu arme, fără a fi însă depistaţi şi au ajuns până la „Sosiri”, în punctele de control de securitate, iar după ce au fost răniţi de poliţiştii turci care au tras în ei, teroriştii au reuşit să mai detoneze o bombă.

Am văzut oameni căzând la pământ chiar în faţa mea, patru oameni s-au prăbuşit … erau făcuţi praf„, a povestit pentru Reuters, o femeie care a fost şi ea martoră la atentat.

Un angajat al aeroportului care lucra în schimbul de noapte a relatat că a auzit „cel puţin zece împuşcături, apoi prima explozie. Apoi a fost a doua explozie şi a urmat o panică de nedescris”…

Alaattin Kilic, jurnalist turc, a descris scenele de teroare de la aeroport. „Era exact ca-n filme”, a spus jurnalistul turc.

Premierul turc Binali Yildirim a confirmat toate aceste informaţii,  confirmând că cei trei terorişti au deschis focul şi apoi şi-au detonat vestele cu explozibili. Bilanţul atacului terorist este de cel puţin 36 de morţi şi 147 de răniţi, iar majoritatea victimelor este formată din cetăţeni turci.

Preşedintele turc, Recep Tayyipp Erdogan a condamnat ferm atentatele de la aeroport şi ia cerut comunităţii internaţionale să se uniească în lupta împotriva terorismului. La rândul lui, premierul Turciei a confirmat că gruparea jihadistă Stat Islamic este bănuită a fi direct implicată în atacul de la aeroport.