ATAC TERORIST la Londra: Agresorul era cetăţean britanic şi fusese anchetat de MI5 pentru extremism violent

Premierul britanic Theresa May a dezvăluit, joi, că teroristul care a pornit atacul din Londra, soldat cu morţi şi răniţi, era cetăţean britanic şi fusese investigat de către serviciile britanice MI5, în repetate rânduri, pentru acte extremiste violente, scrie presa britanică.

23 mart. 2017, 11:29
ATAC TERORIST la Londra: Agresorul era cetăţean britanic şi fusese anchetat de MI5 pentru extremism violent

Premierul May a mai precizat că teroristul care a ucis trei persoane, inclusiv un poliţist, înainte de a fi fost lichidat, era cunoscut de poliţie şi de serviciile de securitate. May l-a descris ca fiind „o personalitate marginală”.

În urma anchetei asupra tragediei, opt persoane au fost arestate în legătură cu acest atac. Scotland Yard a percheziţionat şase adrese din Londra, Birmingham şi din alte locuri, miercuri noaptea spre joi, pentru a descoperi indiciile „oricărei forme de activitate teroristă islamistă”.

Citeşte şi Ambasadorul român în Marea Britanie: Românca rănită în Marea Britanie a fost operată, dar starea ei este critică

Joi, poliţia britanică a revizuit numărul morţilor de la 5 la 4. La ora actuală, 29 de persoane primesc tratament medical în spital, iar şapte persoane se află în stare critică.