Atac TERORIST la Londra: Autorul atacului a acţionat singur. Poliţia verifică însă dacă au fost şi alte persoane

Autorul atacului de miercuri de la Parlamentul din Londra 'a acționat singur... și a fost inspirat de terorismul internațional', a declarat joi Mark Rowley, comandantul unității antiteroriste a poliției britanice, într-o declarație la Scotland Yard.

23 mart. 2017, 09:00
Atac TERORIST la Londra: Autorul atacului a acţionat singur. Poliţia verifică însă dacă au fost şi alte persoane

‘Credem în continuare… că acest atacator a acționat singur și a fost inspirat de terorismul internațional. În această etapă nu avem informații specifice despre alte amenințări la adresa populației’, a spus Rowley.

Totuşi, poliția britanică este de părere că atacul de miercuri din Londra soldat cu patru morți și circa 40 de răniți are legătură cu terorismul islamic și verifică dacă nu cumva atacatorul a primit sprijin din partea altor persoane, a declarat joi ministrul apărării britanic, Michael Fallon, informează Reuters.

‘Poliția îl anchetează pe acest bărbat, pe asociații săi, de unde provenea’, a declarat Fallon la postul BBC Radio. Polițiștii ‘verifică în regim de urgență dacă au fost implicate și alte persoane. Ipoteza lor de lucru este că acesta (atacul — n.r.) are legătură cu terorismul islamic’ într-o oarecare formă.

Totodată, Rowley a revizuit în scădere bilanțul atentatului de miercuri, informând că trei persoane au fost ucise, plus autorul atacului. ‘Bilanțul a fost revizuit în jos’, a declarat Rowley, afirmând că victimele sunt o femeie de circa 40 de ani, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani și polițistul de 48 de ani atacat în fața intrării Parlamentului. Miercuri seara, poliția stabilise bilanțul la patru morți, în afară de autorul atacului.

Comandantul unității antiteroriste a poliției britanice a mai menționat că persoanele decedate sunt de diverse naționalități, dar nu a dat detalii. În spitale mai sunt internate și tratate 29 de persoane, dintre care șapte sunt în stare critică, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ATAC TERORIST în Londra. Principalele momente ale atacului: Unde se afla premierul Theresa May

Ministerul de Externe sud-coreean a informat că printre răniți se numără și cinci cetățeni sud-coreeni. Trei femei și un bărbat în jurul vârstei de 50 și 60 de ani au suferit fracturi, iar o altă femeie de circa 60 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral ca urmare a unei căzături, a informat MAE sud-coreean într-un comunicat, adăugând că patru dintre cei cinci au fost între timp externați.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a MAE chinez a declarat, la Beijing, că un turist chinez a fost ușor rănit, fără a da detalii suplimentare.

Totodată, poliția crede că l-a identificat pe atacator, dar a refuzat să-l numească.