ATAC TERORIST la Londra. Opt persoane care pregăteau acţiuni teroriste au fost arestate

Autorităţile britanice au anunţat joi seara că cele opt persoane arestate în urma atentatului terorist sunt suspectate că pregăteau "acţiuni teroriste" în Marea Britanie. De asemenea, printre persoanele arestate se numără inclusiv trei femei cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 20:29
ATAC TERORIST la Londra. Opt persoane care pregăteau acţiuni teroriste au fost arestate

Cei opt suspecţi au fost arestaţi în urma mai multor percheziţii, care au vizat adrese din Carmarthenshire, Birmingham, Londra şi Brighton.

De asemenea, şase suspecţi au fost arestaţi doar în percheziţiile din metropola Birmingham.

Ministrul Apărării, Michael Fallon, a declarat că ipoteza de lucru este că atacul de miercuri a avut legătură cu terorismul islamic şi că poliţia verifică în prezent dacă şi alţi oameni au fost implicaţi în organizarea atentatului de la Westminster.

Autorităţile l-au identificat pe atacat drept Khalid Masood – în vârstă de 52 de ani şi era originar din Kent, dar locuia în regiunea West Midlands.

De asemenea, presa britanică a scris că suspectul ar fi locuit mai mulţi ani în Birmingham.

Reprezentanţii Scotland Yard au precizat că atacatorul nu era vizat de nicio anchetă în desfăşurare a autorităţilor britanice şi nu au existat niciodată informaţii despre intenţia acestuia de a comite un atentat terorist în Marea Britanie.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în uma atentatului terorist, printre victime numărându-se şi Khalid Masood, care a fost împuşcat de un al doilea poliţist britanic în curtea palatului Westminster.