ATAC TERORIST la PARIS. Al doilea ATENTAT la Charlie Hebdo, din cauza unor caricaturi privind islamiştii

ATAC TERORIST la Paris. Redacţia Charlie Hebdo a mai fost ţinta unui atentat în 2011, după ce un număr al publicaţiei a fost intitulat "Charie Hebdo", trimitere la Şaria, legea islamică.

07 ian. 2015, 14:08

ATENTAT PARIS. Redacţia Charlie Hebdo a fost incendiată în 2011, după ce un număr întreg al publicaţiei a fost „dedicat” islamiştilor. Intitulat „Charie Hebdo”, numărul respectiv l-a avut în caseta tehnică drept redactor-şef pe Mahomed. Atunci, nimeni nu a fost rănit.

ATENTAT PARIS.  În 2012, în Charlie Hebdo apărea o serie de caricaturi cu un personaj ce semăna cu profetul Mahomed, care au stârnit din nou furia islamiştilor şi un val de ameninţări cu moartea la adresa jurnaliştilor Charlie Hebdo.

ATENTAT la redacţia CHARLIE HEBDO. PRIMELE IMAGINI cu atacatorii VIDEO

ATENTAT PARIS.  Jurnalistul Laurent Leger de la Charlie Hebdo spunea la vremea respectivă că revista nu a intenţionat niciun moment să provoace furie, explicând că toţi extremiştii, „fie ei evrei, musulmani sau catolici”, sunt ţinta ironiilor celor de la Charlie Hebdo. „Oricine poate să fie o persoană religioasă, dar nu putem accepta gândurile şi actele extremiste”, spunea Leger.

Douăsprezece persoane au murit într-un atac armat, miercuri, la sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo, aflat în Paris, iar alte 7 au fost rănite. Charlie Hebdo este o revistă de satiră care a publicat, în ultimii ani, mai multe caricaturi controversate cu profetul Mahomed. Alerta teroristă a fost ridicată la cel mai înalt nivel, în zona Parisului. Preşedintele Francois Hollande a declarat este vorba de „un atac terorist”. Poliţia îi caută încă pe atacatori, care au fugit de la locul atentatului cu o maşină de culoare neagră, după ce au ucis şi doi poliţişti.

ATAC ARMAT la redacţia Charlie Hebdo. Ce a apărut pe pagina de Twitter a publicaţiei la o oră după ATENTAT