Atac ucigaş în Paris: O maşină a intrat deliberat în mulţime, pe terasa unei pizzerii. O fetiţă de 13 ani a murit

Un autoturism BMW a intrat deliberat pe terasa unei pizzerii din Seine et Marne, suburbie a Parisului. O fetiţă de 13 ani a murit şi cel puţin cinci persoane sunt rănite. Anterior, s-a spus că fetiţa ar fi avut 8 ani.

14 aug. 2017, 20:29

Autorităţile franceze au instituit un perimetru de securitate în zona incidentului rutier produs la periferia Parisului, care pare a fi un atac, anunţă surse citate de cotidianul Le Republicain Lorrain, precizând că o fată în vârstă de 13 ani a fost ucisă.

Patru persoane sunt rănite grav şi opt au suferit răni în diferite părţi ale corpului.

Incidentul a avut loc la restaurantul-pizzerie Sept-Sorts, situat în localitatea La Ferté sous-Jouarre (Seine-et-Marne), la aproximativ 40 de kilometri est de oraşul Paris. Vehiculul a lovit persoanele care se aflau pe terasa restaurantului.

Potrivit unor surse citate de cotidianul Le Parisien. Incidentul rutier, pare a fi un act deliberat, dar nu unul de tip terorist, după cum au precizat autorităţile franceze, informează 7sur7.be.

Şoferul vehiculului a fost reţinut.

Parquet din Meaux a estimat că acesta este un „act deliberat”, care nu are avea însă legătură cu vreun act de terorism. De asemenea, autorul accidentului nu figurează cu vreun cazier judiciar în registrele poliţiei. Potrivit acestor surse, bărbatul are 32 de ani, potrivit BFMTV. 

Fetiţa moartă se numeşte Beatrice şi avea 13 ani. Ea era o clientă fidelă a pizzeriei. Beatrice tocmai îşi terminase masa când maşina a intrat în pizzerie, până la bar şi a strivit-o. În pizzerie erau la ora respectivă aproximativ 20 de persoane.