Atacatorii din centrul Londrei probabil că erau „terorişti islamişti radicali”, afirmă ministrul de Interne britanic

Atacatorii care au ucis şapte persoane şi au rănit alte 48 în centrul Londrei, sâmbătă seara, probabil că erau ”terorişti islamişti radicali”, a declarat duminică ministrul britanic de Interne Amber Rudd, relatează Reuters.

04 iun. 2017, 11:56
Atacatorii din centrul Londrei probabil că erau „terorişti islamişti radicali”, afirmă ministrul de Interne britanic

„Aşa cum a spus premierul, credem că erau terorişti islamişti extremişti, după modul în care s-au inspirat, şi este necesar să aflăm mai multe despre locul de unde vine această radicalizare”, a declarat Rudd pentru ITV, informează news.ro.

Ea a refuzat să spună dacă autorii atacului le erau cunoscuţi autorităţilor.

Citeşte şi Un taximetrist a încercat să oprească TERORIŞTII din Londra, înarmaţi cu mai multe cuţite, după ce au intrat cu o duba în oameni VIDEO

„Operaţiunea este în curs, iar astfel aflăm mai multe despre cine sunt cei trei”, a spus ea.

Ministrul a mai declarat că nu pare să existe o legătură între atacatorii de la Londra şi autorul atacului sinucigaşş de la Manchester de pe 22 mai, soldat cu 22 de morţi, la ieşirea de la un concert pop.

„Credem că este improbabil. Arată ca şi cum n-ar exista (o legătură), dar nu putem să excludem acest lucru în acest moment”, a spus ea.

Rudd a mai declarat că nivelul alertei teroriste – în prezent „sever” – nu a fost ridicat la „critic” deoarece autorităţile cred că i-au „prins pe toţi autorii principali”.