Atacul terorist de la moscheea din Sinai. Peste 300 de oameni au murit. Preşedintele Egiptului promite să răzbunare

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai, soldat cu peste 300 de morţi şi 125 de răniţi, avertizând că va Armata va răspunde "în forţă", relatează site-ul postului France 24.

RomaniaTV.net
25 nov. 2017, 10:14
Atacul terorist de la moscheea din Sinai. Peste 300 de oameni au murit. Preşedintele Egiptului promite să răzbunare

„Forţele armate şi Poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor restabili cu forţă securitatea şi stabilitatea cât mai curând”, a declarat preşedintele Egiptului, potrivit Mediafax.

Autorităţile au raportat că cel puţin 300 de persoane au murit şi alte 125 au fost rănite în urma atentatului comis vineri în faţa moscheei Al Rawdah din localitatea Bir Al Abed din regiunea Sinai, aflată în nordul Egiptului.

Conflictul dintre militanţi islamişti şi autorităţile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi, un membru al organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană. Moscheea în care a avut loc atacul este situată într-o regiune unde autorităţile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Stat Islamic.

Atentatul de vineri a fost comis cu doar câteva înainte de sărbătorirea zilei de naştere a Profetului Mahomed, de către musulmanii din Egipt, care organizează festivaluri în moscheele din ţară.