Atacuri armate în SUA. Un poliţist a fost ucis, iar un altul rănit

Autorităţile americane îi caută pe suspecţii implicaţi în două atacuri de tip ambuscadă separate, în care au fost împuşcaţi doi poliţişti, dintre care unul şi-a pierdut viaţa. Incidentele au avut loc în localitatea texană San Antonio, precum şi în metropola St. Louis din Missouri. Se pare că cei doi poliţişti erau în autoturismele de patrulă atunci când au fost atacaţi de suspecţi necunoscuţi.

RomaniaTV.net
21 nov. 2016, 14:00
Atacuri armate în SUA. Un poliţist a fost ucis, iar un altul rănit

În San Antonio, un atacator a împuşcat în cursul nopţii un poliţist detectiv, care stătea în maşina de patrulă la ieşirea din localitate. Se pare că suspectul şi-a oprit maşina în spatele autoturismului de patrulă şi l-a împuşcat pe detectiv în cap, în timp ce acesta scria o amendă.

Apoi, atacatorul a tras un al doilea glonţ în poliţist şi a fugit de la faţa locului cu maşina personală.

Câteva ore mai târziu, un poliţist a fost împuşcat în faţă de un atacator necunoscut, în timp ce stătea într-o intersecţie din St Louis, Missouri. Se pare că al doilea poliţist este în stare critică, deşi era conştient imediat după atac şi a putut să povestească ce s-a întâmplat.

În St. Louis, atacatorul a oprit maşina în spate autoturismului poliţistului şi a deschis focul spre acesta, înainte de a fugi de la locul incidentului.

Până în acest moment, autorităţile nu au identificat niciun suspect în cele două atacuri de tip ambuscadă, care nu par să aibă vreo legătură.

Poliţistul detectiv ucis a fost identificat drept Benjamin Marconi (50 de ani).

„Acesta este cel mai groaznic coşmar al tuturor. Niciodată nu vrei să vezi cum se întâmplă aşa ceva. Din păcate, la fel ca în Dallas, ca în Baron Rouge. acum s-a întâmplat şi în San Antonio”, a declarat şeful poliţiştilor din Texas.