Atacuri cu arme de foc în Israel soldat cu morţi şi răniţi. Un ROMÂN se numără printre victimele din Tel Aviv

Doi palestinieni au deschis focul miercuri în două locuri diferite din Ierusalim, rănind grav un automobilist, dar forțele de securitate israeliene au reacționat, eliminându-i pe amândoi, a indicat poliția. Este al patrulea atentat din ultimele 24 de ore. Printre persoanele rănite marţi seara într-un atentat la Tel Aviv se află și un cetățean român, potrivit MAE român.

09 mart. 2016, 09:23
Atacuri cu arme de foc în Israel soldat cu morţi şi răniţi. Un ROMÂN se numără printre victimele din Tel Aviv

Printre persoanele rănite în atentatul care a avut loc marți seara, la Tel Aviv, se numără și un cetățean român, care în prezent este internat într-un spital din capitala statului Israel, în stare stabilă, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Ambasada României la Tel Aviv este în legătură permanentă cu spitalul, pentru a oferi asistență consulară, în situația în care acest lucru se va impune.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis s-a interesat de starea românului rănit marți seara în atentatul de la Tel Aviv. Bărbatul a fost atacat cu cuţitul de către terorişti şi a fost rănit.

Şeful statului este la curent cu evoluția stării de sănătate a românului. Iohannis se află începând de duminică într-o vizită de stat în Israel și Palestina.

Doi palestinieni au deschis focul miercuri în două locuri diferite din Ierusalim, rănind grav un automobilist, dar forțele de securitate israeliene au reacționat, eliminându-i pe amândoi, a indicat poliția, citată de AFP.

Cei doi palestinieni au deschis focul din propria mașină asupra unui autobuz într-un sector locuit de evrei ultraortodocși în nordul Ierusalimului. Un șofer, care avea o armă asupra sa, s-a oprit și a ripostat.

Ulterior, ambii agresori au fugit în direcția Orașului vechi. Acolo, ei au deschis focul din nou, rănind grav un bărbat de 50 de ani, se pare un palestinian din Ierusalimul de Est, potrivit serviciilor de urgență, citate de AFP. Ulterior, forțele de securitate i-au eliminat pe atacatori.

Teritoriile palestiniene și Israelul se confruntă în ultimul timp cu un val de violențe soldate cu moartea a 187 de palestinieni, 28 de israelieni, doi americani, un eritreean și un sudanez de la 1 octombrie 2015 și până în prezent, conform unui bilanț AFP. Cei mai mulți dintre palestinienii uciși sunt autori sau prezumtivi autori ai unor atacuri.

Atacul de miercuri survine după ce marți s-a înregistrat o serie de patru atacuri comise de palestinieni în Ierusalimul de est, în localitatea israeliană Petaj Tikva și la Jaffa, în sudul Tel Avivului, în ultimul atac pierzându-și viața un turist american și 14 persoane fiind rănite. Toți cei patru atacatori palestinieni au fost uciși de forțele de securitate.