Atacuri sinucigaşe în Nigeria. Cel puţin 16 morţi şi 18 răniţi

Două atacuri sinucigaşe au făcut cel puţin 16 morţi 18 răniţi, în Nigeria, în Maiduguri, oraş aflat în nord-estul ţării. 

RomaniaTV.net
23 oct. 2017, 19:48
Atacuri sinucigaşe în Nigeria. Cel puţin 16 morţi şi 18 răniţi

Cel puţin 16 persoane au fost ucise şi 18 rănite în două atacuri sinucigaşe cu bombă comise în apropiere de oraşul Maiduguri, din nord-estul Nigeriei.

Deocamdată, nicio grupare extremistă nu a revendicat atacurile, dar se ştie că Maiduguri este o ţinta predilectă a atacurilor grupării islamiste Boko Haram.

Comisarul de poliţie Damian Chukwu a confirmat atacul printr-un SMS transmis jurnaliştilor din Maiduguri. Relatând despre circumstanţele atacului, comisarul a precizat că un terorist sinucigaş s-a detonat în mijlocul mulţimii, ucigând 13 oameni şi rănind cinci. În al doilea atac s-au detonat două femei sinucigaşe, iar în urma acestui atac au fost rănite 13 persoane.

Atacul s-a petrecut în apropiere de Universitatea Maiduguri, răniţii fiind transportaţi la spitalul acesteia  pentru îngrijiri medicale, iar cadavrele au fost evacuate. De asemenea, a fost solicitată poliţia pentru a participa la operaţiunile de evacuare a locului în care s-a produs dublul atac.