Atacurile cibernetice de marţi au exploatat breşa de securitate folosită şi în cazul WannaCry

Analize preliminarii indică faptul că virusul utilizat în atacurile cibernetice lansate marţi exploatează aceeaşi breşă de securitate folosită în cazul valului de atacuri informatice cu programul ransomware WannaCry din luna mai,a anunţat Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiei din Germania.

28 iun. 2017, 06:50
Atacurile cibernetice de marţi au exploatat breşa de securitate folosită şi în cazul WannaCry

Agenţia guvernamentală a transmis că mai multe firme germane au fost afectate de atacurile cibernetice lansate marţi, fără a specifica numele acestora. Deutsche Post a anunţat marţi că sistemele sale din Ucraina au fost lovite.

Primele analizele arată că a fost folosit virusul Petya, care exploatează aceeaşi breşă de securitate ca în cazul WannaCry, a declarat Arne Scohenbohm, preşedintele Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiei (BSI).

Oficialul german a mai declarat că actualizările publicate de compania Microsoft ar fi putut preveni infectarea în multe cazuri, însă virusul Petya a reuşit să infecteze inclusiv sisteme de operare actualizate.

Numeroase instituţii şi companii din Ucraina, Rusia, Danemarca şi Spania au fost vizate marţi de un atac cibernetic masiv.