ATACURILE din Franţa, posibil preludiu la un val de atentate teroriste în Europa

Atacurile comise în Franța ar putea fi începutul unui val de atentate la nivel european, potrivit comunicațiilor liderilor organizației Statul Islamic (SI) interceptate de serviciile secrete americane, afirmă ziarul german Bild în ediția de duminică.

11 ian. 2015, 10:00
ATACURILE din Franţa, posibil preludiu la un val de atentate teroriste în Europa

Potrivit tabloidului, citând surse anonime din cadrul serviciilor de informații americane, unul dintre aceste servicii, NSA, ar fi interceptat la scurt timp după atacurile de la Paris comunicații în care liderii SI anunță un viitor val de atentate, informează Agerpres.

Citeşte şi Tragedia de la Paris, pomenită în slujba de comemorare la care a participat preşedintele Iohannis

În aceste comunicații, Parisul ar fi fost citat ca fiind semnalul pentru o serie de atentate asupra altor orașe europene, printre care Roma, scrie ziarul, potrivit căruia niciun plan concret de atac nu este cunoscut.

Serviciile americane ar dispune de informații potrivit cărora frații Cherif și Said Kouachi, autorii masacrului comis la săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo (12 morți), ar fi avut contacte în Olanda, afirmă de asemenea Bild.

Citeşte şi MESAJUL familiei teroristului de la magazinul evreiesc: Condamnăm atentatele de la Paris

Între miercuri și vineri, șaptesprezece persoane au fost ucise în atacuri jihadiste în Franța. Cei trei bărbați responsabili pentru acești morți, frații Kouachi și Amedy Coulibaly, au fost uciși de forțele de ordine franceze, amintește AFP.