Atacurile teroriste din Danemarca: Serviciile de informaţii fuseseră avertizate

Agenţia de informaţii interne daneză a anunţat că a fost avertizată în legătură cu atacatorul. Între timp, în presă au apărut imagini inedite cu atacatorul, în timp ce boxa în cadrul unei competiţii de kickboxing.

17 feb. 2015, 21:24
Atacurile teroriste din Danemarca: Serviciile de informaţii fuseseră avertizate

Conducerea penitenciarului unde a fost închis autorul atacului de la o cafenea din Copenhaga a avertizat agenţia de informaţii PET că tânărul s-a radicalizat şi că este un pericol. Teroristul, care a ieşit din închisoare în urmă cu numai două săptămâni, a fost monitorizat de serviciile secrete, care se temeau că acesta a fost inspirat de masacrul de la Paris, din luna ianuarie. Însă anchetatorii nu s-au gândit că acesta ar putea planifica deja un atac, potrivit România TV.

Citeşte şi Presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga a fost IDENTIFICAT

Între timp, danezii află tot mai multe detalii despre cel care a semănat panică în capitală. Omar El-Hussein avea un caracter violent, iar asta se vede şi într-o filmare în care atacatorul boxează în ring. Premierul danez a spus că nu există indicii că ar fi făcut parte dintr-o celulă teroristă şi a făcul apel la unitate.

Nu este un conflict între musulmani şi non-musulani, ci unul între principiile de bază ale societăţii noastre şi extremiştii violenţi.

În atacurile teroriste de la Copenhaga au murit două persoane, iar alte cinci au fost rănite.