Atelier de film documentar, sculptură în coajă de ou şi graffiti, la Street Delivery Bucureşti

Un atelier de film documentar, sculptură în coajă de ou şi benzi desenate cu eroi din basmele româneşti se numără printre proiectele selectate în programul Street Delivery Bucureşti, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

02 iun. 2014, 08:58
Atelier de film documentar, sculptură în coajă de ou şi graffiti, la Street Delivery Bucureşti

Street Delivery, o manifestare care îşi propune să redea spaţiul urban locuitorilor oraşului, se va desfăşura în Capitală între 13 şi 15 iunie. Proiectele selectate de către organizatori, care vor fi prezentate publicului, au fost împărţite în mai multe domenii: arte vizuale, arhitectură, urbanism, design urban şi peisagistic, film, teatru, dans, performance, activităţi pentru copii şi societate civilă, ecologie, mediu.

La categoria Arte vizuale au fost selectate proiecte precum „Pionierul la Ecluza. Alexandru Paul”, „Harap Alb Continua” (Editura HAC!BD), „Graffiti oriental”, „Fenomenul Ultras. Romanian Utras” şi „Poveşti pe porţelan”.

La categoria Arhitectură, urbanism, design urban şi peisagistic au fost selectate 28 de proiecte, printre care „Drumuri Verzi în Bucureşti”, „Atelier de Piatră lângă Biserica Anglicană”, „Urban Sofa”, „Seri de film cu UrbanEye”, „Ocheanul mobil2, „Sticlari în stradă” şi „Olari-alternativa pentru monumente2. Categoria Film include proiecţii din seria ShortsUP, un atelier de film documentar „Filmat în comunitatea mea” şi documentarul „Bucharest Underground Cocktail”.

Categoria destinată artelor performative – Teatru, dans, performance – include jonglerii cu focul, „Capsula Timpului Booktopia”, „African Drum & Dance” şi „Workshop de dans, mişcare, reconectare”. Activităţile dedicate copiilor la Street Delivery variază de la ateliere de cusături, cursuri de percuţie sau sculptură în coajă de ou sau grădinărit, jocuri de societate sau construcţii spectaculoase.

Printre proiectele incluse în secţiunea Societate civilă, ecologie, mediu se numără „Free Mioriţa -Lumina pentru România”, „HaicuBicla@StreetDelivery”, „Mobilier urban reciclat creativ” sau „Cartierul evreiesc 2.0”.

Tema Street Delivery 2014 este „Societatea mobilă”, ce are două dimensiuni. Prima dimensiune este mişcarea urbană. A doua dimensiune a temei Street Delivery 2014 este mobilitatea înţeleasă prin prisma device-urilor mobile.

Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi, de anul acesta, în Cluj-Napoca. Street Delivery închide străzile pentru maşini şi le deschide pentru oameni, transformând carosabilul într-un spaţiu de promenadă.

Spaţiul „tradiţional” al manifestării Street Delivery în Bucureşti este perimetrul care include strada Pictor Arthur Verona din centrul Capitalei.