ATENŢIE! Greşeli uriaşe pe care le înveţi la şcoala de şoferi

Publicat: Luni, 03 Iulie 2017 12:08 // Actualizat: Luni, 03 Iulie 2017 12:08 // Sursa: romaniatv.net

Nimeni nu se naște învățat și uneori nici instructorii auto nu le știu pe toate. Mulți dintre noi am învățat la școala de șoferi că atunci când frânezi, trebuie să calci și ambreiajul. Mulți dintre șoferii care circulă acum pe străzi nu reușesc să mențină traiectoria corectă în sensuri giratorii și nici nu nimeresc treapta corectă de viteză.

Să iei virajul cu piciorul pe ambreiaj

Indiferent în ce treaptă ești, nu calci ambreiajul atunci când iei virajul și nu schimbi vitezele în viraj, pentru că ai nevoie de ambele mâini pe volan. Trebuie să reduci viteza înainte de curbă, intri în curbă în frână de motor, nu frânezi și nu accelerezi când nu ai roțile drepte, altfel riști să destabilizezi mașina. Apeși din nou accelerația la ieșirea din viraj.

Să calci ambreiajul odată cu frâna

"Ambreiaj și frână", îți spune instructorul de pe scaunul din dreapta, pe durata celor 30 de ore de condus. De ce crezi că mașinile cu transmisie automată nu au ambreiaj? Exact! Ambreiajul este acolo doar pentru schimbarea treptelor de viteză. În rest, uită de existența acelei pedale!

Ordinea asigurare – semnalizare – schimbare direcție

Mulți semnalizează intenția, apoi se asigură. Alții au impresia că semnalul le dă prioritate. Niciuna dintre abordări nu este corectă, deci să recapitulăm: te asiguri, dai semnal și, dacă ai cale liberă, schimbi banda sau direcția de circulație. Întotdeauna în această ordine!

Încadrarea și semnalizarea greșită în sensuri giratorii

Dacă ți se pare că este greu să menții traiectoria corectă în sensurile giratorii, chiar și atunci când marcajele sunt bine definite, înseamnă că ai făcut școala cu un instructor care, în timpul orelor cu tine, prefera să citească ziarul. Semnalizezi spre stânga ca să-i anunți pe ceilalți participanți la trafic că rămâi în sensul giratoriu și semnalizezi dreapta ca să-i anunțați că îl părăsești. Niciodată invers!

Citeşte mai mult pe missauto.ro

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 iul 20:43
Răspunde | Votează email 0 email
Cosmin
Calcati voi frana fara ambreiaj, sa vedem daca in treapta a 4 a franati si ajungeti la 35 de km/h pe drum drept cum nu va moare motorul...
1
EUR
4.6605
RON
26 Sep
noapte 4 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H