Atentat cu bombă în Pakistan: Cel puţin trei morţi şi 26 de răniţi

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața și 26 au fost rănite, vineri, în explozia unei bombe la trecerea unui camion care transporta civili într-o regiune tribală din Pakistan, în apropiere de granița cu Afganistanul, au anunțat responsabili locali.

11 aug. 2017, 12:34
Atentat cu bombă în Pakistan: Cel puţin trei morţi şi 26 de răniţi

Explozia s-a produs la Bajaur, una din cele șapte zone tribale din nord-vestul Pakistanului. Majoritatea civililor care se aflau în camion erau muncitori.

”Cel puțin trei persoane au fost ucise și 26 rănite. Bomba plasată pe marginea drumului a explodat în momentul trecerii camionului”, a declarat Mustafa Khan, un responsabil local. Anwarul Haq, un alt responsabil local, a confirmat bilanțul victimelor.

Niciun grup nu a revendicat deocamdată acest atac, dar talibanii au comis mai multe atentate împotriva forțelor de securitate și a liderilor tribali care au susținut guvernul în această regiune în trecut.

Nivelul violențelor a scăzut în Pakistan în ultimii ani în urma unei serii de ofensive împotriva insurgenților de-a lungul graniței de nord-vest a țării, dar atacurile încă mai afectează această regiune.