Atentat cu MAŞINĂ-CAPCANĂ asupra unei clădiri a poliţiei din Egipt: Cel puţin 14 persoane au murit

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 100 au fost rănite, marţi dimineaţă, în urma unui atentat cu maşină-capcană asupra unei clădiri a poliţiei din nordul Egiptului, au declarat pentru AFP surse medicale.

24 dec. 2013, 07:57
Atentat cu MAŞINĂ-CAPCANĂ asupra unei clădiri a poliţiei din Egipt: Cel puţin 14 persoane au murit

Atacurile împotriva forţelor de ordine s-au multiplicat în această ţară de la destituirea la 3 iulie a preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armata care a promis o tranziţie democratică a cărei primă etapă ar trebui să fie un referendum constituţional prevăzut în trei săptămâni.

Majoritatea victimelor atacului realizat în cursul nopţii în capitala provincială Mansura sunt poliţişti, a precizat Omar al-Chaouatfy, guvernatorul provinciei Daqahleya, aflată la o sută de kilometri nord de Cairo.

Responsabilii serviciilor de securitate au precizat că vehiculul era încărcat cu câteva zeci de kilograme de explozibil şi că explozia a fost resimţită şi la 20 de kilometri distanţă în delta Nilului. Imaginile transmise de televiziune arătau pagube importante şi faţadele avariate ale imobilelor printre numeroasele ambulanţe.

Un bilanţ precedent raporta nouă morţi. Surse din cadrul securităţii au precizat că generalul Sami el-Mihi, liderul securităţii provinciei, a fost rănit în timp ce doi dintre colaboratorii săi figurau printre morţi.

Egiptul este cuprins de la începutul verii de o serie de violenţe. Pe de o parte, noua putere militară a reprimat violent manifestaţiile pro-Morsi, o campanie care s-a soldat până acum cu peste o mie de morţi şi mii de arestări. Pe de altă parte, grupările jihadiste, dintre care unele au legături cu Al-Qaida, revendică cu regularitate atentate comise împotriva poliţiei şi armatei, dintre care multe realizate cu maşini-capcană.

De la începutul lui iulie, peste o sută de soldaţi şi poliţişti au murit în asemenea atacuri, majoritatea în peninsula Sinai din Nord.

Autorităţile acuză cu regularitate confreria lui Morsi, Fraţii Musulmani, că ajută şi finanţează autorii acestor atacuri.

CITEŞTE ŞI: Atentat în Pakistan: Ministrul Justiţiei a fost ucis chiar ÎN FAŢA CASEI sale