Atentat cu maşină-capcană în Siria. Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi şi mai multe zeci sunt răniţi

Cel puțin 45 de persoane au fost ucise și alte câteva zeci rănite în explozia unei mașini capcană ce a avut loc vineri într-un sat din apropiere de orașul sirian Al-Bab și care i-a vizat pe rebelii care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI), a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

24 feb. 2017, 09:00
Atentat cu maşină-capcană în Siria. Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi şi mai multe zeci sunt răniţi

UPDATE: Bilanţul atentatului cu maşină-capcană produs vineri în nord-vestul Siriei a crescut la până la 60 de morţi şi 100 de răniţi, anunţă presa turcă şi grupările de activişti din zonă, citate de CNN.

Rebelii susținuți de Turcia i-au alungat joi pe jihadiști din Al-Bab, ultimul mare fief al SI din nord-vestul Siriei, și din alte două orașe mai mici din apropiere, Qabasin și Al-Bezah, după săptămâni de lupte de stradă.

Atacul cu mașină capcană a vizat birourile forțelor militare și de securitate din Sousian, care se află în spatele liniilor de apărare ale rebelilor la circa opt km nord-vest de Al-Bab, potrivit OSDO, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Atentat cu maşină-capcană la Bagdad. Cel puţin 18 morţi şi aproximativ 50 de răniţi

Situat la 25 km sud de granița cu Turcia, Al-Bab era vizat din 10 decembrie 2016 de o operațiune întreprinsă de către forțe turcești și rebeli sirieni. Este vorba de un succes major pentru Ankara, care a lansat la sfârșitul lunii august o operațiune militară în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadiști de la frontiera sa cu Siria.