Atentat cu maşină capcană la Kabul: 6 afgani ucişi şi 37 răniţi

Cel puţin şase civili afgani au fost ucişi şi 37 răniţi în atentatul sinucigaş cu maşină capcană care a vizat, joi, un convoi al forţei internaţionale a NATO din Kabul.

16 mai 2013, 06:50
Atentat cu maşină capcană la Kabul: 6 afgani ucişi şi 37 răniţi

„Nu suntem în măsură să identificăm morţii, corpurile lor fiind prea distruse de explozie”, a declarat Sayed Kabir Amiri, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Forţa NATO a confirmat, fără să furnizeze vreun bilanţ privind eventuale victime, că o explozie a vizat unul din convoaiele sale, la Kabul.

Două vehicule militare străine au fost ţinta unui atentat sinucigaş cu maşină capcană, în cartierul rezidenţial Shah Shahid, din sud-estul capitalei afgane.

„O maşină capcană a explodat în apropierea a două vehicule militare străine. Există victime şi circa 10 case au fost avariate”, a declarat anterior pentru AFP şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi.

O poliţistă afgană a împuşcat un consilier al NATO la Kabul

Gruparea insurgentă Hezb-e-Islami a fostului premier afgan şi şef de război Gulbuddin Hekmatyan a revendicat atentatul sinucigaş.

„Noi am comis acest atac, ne asumăm responsabilitatea”, a declarat prin telefon agenţiei France Presse Zubair Sediqi, un purtător de cuvânt al grupării care luptă alături de talibani contra forţelor internaţionale.