Atentat IMINENT la Paris, împiedicat de forţele de securitate franceze. Un imigrant afgan a fost arestat

Un refugiat afgan suspectat că voia să comită un atentat la Paris și care era căutat de poliție de o săptămână a fost arestat vineri dimineață la Paris, relatează mai multe media franceze, citate de cotidianul belgian Le Soir.

05 aug. 2016, 15:27
Atentat IMINENT la Paris, împiedicat de forţele de securitate franceze. Un imigrant afgan a fost arestat

Potrivit informațiilor primite de forțele de ordine, bărbatul ar fi pregătit un atentat iminent. El a fost reținut vineri la Paris, în jurul orei locale 10.45, de către polițiștii din direcția de ordine publică și de la circulație care se pare că l-au recunoscut pe suspectul dat în căutare generală.

În prezent se efectuează analize pentru a determina identitatea bărbatului de 30 de ani refugiat în Franța și deținător al unui permis de ședere provizoriu emis în iunie pentru o perioadă de trei luni.

Citeşte şi Poliţia din Paris, în ALERTĂ din cauza unui refugiat suspectat că ar încerca să organizeze un atac terorist

Refugiatul a făcut obiectul unei alerte a comisariatelor de poliție, care au primit la 31 iulie fotografia sa, dar și date privind identitatea și semnalmentele sale. De asemenea, se preciza că bărbatul era pe punctul de a acționa ‘în centrul capitalei’ sau ‘în altă parte’. El era căutat de toate forțele de poliție din Franța de la 31 iulie, informează Agerpres.

Revista franceză Le Point a dezvăluit săptămâna trecută existența acestei atenționări, în contextul unei amenințări care ar fi vizat Parisul.