ATENTAT la Nisa: Francois Hollande, în vizită la victimele atentatului

Preşedintele francez Francois Hollande a mers, vineri, la Nisa, oraş lovit joi seară, în timpul festivităţilor prilejuite de Ziua Naţională a Franţei, de un atentat soldat cu 84 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al victimelor. Liderul de la Palatul Elysees s-a întâlnit cu responsabili locali şi care gestionează ancheta, dar a mers şi la spital, pentru a vizita o parte dintre victimele ororii de pe faleza din Nisa.

RomaniaTV.net
15 iul. 2016, 15:33
ATENTAT la Nisa: Francois Hollande, în vizită la victimele atentatului

Francois Hollande a anunţat că 84 de persoane au murit şi alte aproximativ 50 se zbat între viaţă şi moarte. Vederea răniţilor internaţi după atacul de joi seară l-a impresionat pe Hollande. „Răniţii au în minte imagini înspăimântătoare, se tem şi ce umbra lor şi vor rămâne sigur cu o traumă psihologică. Mulţi spuneau că singurul lucru pe care şi-l amintesc îl reprezintă corpurile spulberate de camion”, a povestit Francois Holande.

Preşedintele Franţei a stat de vorbă cu mai multe victime la Spitalul Pasteur din Nisa, după ce a participat la reuniune a Centrului operaţional interministerial. Împreună cu premierul Manuel Valls, cu ministrul de Interne şi cu cel al Afacerilor Sociale, Hollande a decis măsuri de ajutorare a autorităţilor din Nisa şi a stabilit un plan de asigurare a securităţii în zonă.

„Mulţi străini veniţi din toate colţurile lumii şi mulţi copii veniţi cu familiile să urmărească focul de artificii se numără printre victimele atacului. Aceste victime au fost lovite de moarte pentru a satisface setea de cruzime a unui individ sau a unui grup”, a subliniat Hollande.

Citeşte şi ATENTAT în NISA: Şoferul camionului a aşteptat 9 ore înainte de atac. Nu era prea religios şi îi plăceau fetele şi salsa VIDEO