ATENTAT sinucigaş în Afganistan soldat cu cel puţin opt morţi şi 15 răniţi

Un terorist kamikaze s-a detonat, joi, în mijlocul mulţimii din Jalalabad, din estul Afganistanului. Atentatul terorist s-a soldat cu cel puţin opt morţi şi 15 persoane rănite.

23 nov. 2017, 21:49
ATENTAT sinucigaş în Afganistan soldat cu cel puţin opt morţi şi 15 răniţi

Bărbatul s-a detonat în momentul în care mai multe zeci de persoane manifestau în favoarea unui comandant de poliţie local care fusee concediat de către autorităţi, au preizat suse oficiale afgane citate de AFP. Toate cele opt persoane ucise erau civili, printre aceştea numărându-se şi copii. Victimele se află în stare critică, au comunicat autorităţile.

Deocamdată,nicio grupare teroristă nu a revendicat atentatul sinucigaşNangaharul. considerat ca fiind „leagănul Statului Islamic din Afganistan manifestă o activitate intensă a talibanilor.

Responsabili afgani şi americani susţin că Statul Islamic pierde sistematic din teritoriile controlate de militanţii săi  în Narganhar. Combatanţii acestei grupari mai sunt prezenţi doar în două sau trei districte, faţă de nouă cât controlau anterior. Această grupare armată şi-a intensificat în schimb atacurile în Afganistan, în special în estul Kabulului.