Atentat sinucigaş în Afganistan. Sunt victime

Un kamikaze care se deplasa pe jos s-a aruncat luni în aer în apropierea unui vehicul care pătrundea în sediul Comisiei electorale independente (CEI) de la Kabul, rănind cel puţin şase persoane, au declarat responsabili citaţi de AFP.

29 oct. 2018, 06:18
Atentat sinucigaş în Afganistan. Sunt victime

„Explozia s-a produs la 20 de metri de maşini ale unor angajaţi ai CEI”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, Basir Mujahid. Potrivit acestuia, doi poliţişti şi patru angajaţi ai CEI au fost răniţi.

„Un atac sinucigaş i-a vizat pe colegii noştri la intrarea în sediul nostru”, a cofirmat purtătorul de cuvânt adjunct al CEI, Zabihullah Sadat.

Acest atac intervine în contextul în care urnele în care s-au adunat voturile pentru alegerile legislative de la 20 octombrie sunt adunate în capitală, fiind transportate în interiorul sediului ultra-securizat al Comisiei electorale care a organizat scrutinul, informează Agerpres.

Citeşte şi Un militar din cadrul forţelor NATO a fost ucis în misiune, în Afganistan

Talibanii şi gruparea Statul Islamic au comis mai multe atacuri asupra birourilor de vot, ucigând sau rănind aproape 300 de persoane în întreaga ţară în ziua votului.

CEI urmează să publice în următoarele săptămâni cifrele definitive privind prezenţa la vot. Scrutinul s-a derulat în două faze după ce a fost amânat cu o săptămână în provincia Kandahar din motive de securitate.

Potrivit CEI, peste patru milioane de persoane au participat la vot, din cele 8,9 milioane înscrise pe listele electorale, în pofida numeroaselor atacuri asupra alegătorilor.