Atentat sinucigaş în centrul oraşului Kabul. Ţinţa: un restaurant francez. Doi morţi şi 15 răniţi UPDATE

Un atentat sinucigaș cu o mașină capcană a avut loc vineri în centrul orașului Kabul, atacul având drept țintă un restaurant frecventat de cetățeni străini, au informat responsabili guvernamentali afgani, conform AFP.

01 ian. 2016, 14:27
Atentat sinucigaş în centrul oraşului Kabul. Ţinţa: un restaurant francez. Doi morţi şi 15 răniţi UPDATE

UPDATE Doi afgani, dintre care un copil de 12 ani, au fost uciși și alți 15 au fost răniți în atentatul sinucigaș cu mașină capcană care a avut loc vineri la Kabul și care a fost revendicat de talibani, informează AFP.

„Doi afgani au fost uciși și alți 15 răniți”, a declarat pentru AFP șeful poliției judiciare din Kabul, Fraidoun Obadidi.Organizația italiană Emergency, care are un spital în centrul orașului Kabul, a precizat că una dintre persoanele ucise era un băiat de 12 ani.

UPDATE Rebelii talibani au revendicat atentatul sinucigaș care a avut loc vineri la Kabul și care a vizat restaurantul francez ‘Le Jardin’, frecventat de străini, informează AFP. Deocamdată nu sunt informații referitor la eventuale victime.  „Ținta atentatului sinucigaș era ‘Le Jardin’. Nu știm dacă sunt morți sau răniți. Forțele de securitate sunt la fața locului”, a declarat pentru AFP un diplomat occidental.

Un atentat sinucigaș cu o mașină capcană a avut loc vineri în centrul orașului Kabul, atacul având drept țintă un restaurant frecventat de cetățeni străini, au informat responsabili guvernamentali afgani.

„Este vorba despre un atentat sinucigaș comis cu o mașină capcană”, a declarat pentru AFP Gul Agha Rohani, șeful adjunct al poliției din capitala afgană. „Explozia a avut loc în cartierul Qala-e-Fatullah. Se pare că atacul a vizat un restaurant”, a precizat Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, care nu a specificat dacă sunt persoane ucise sau rănite, scrie Agerpres.

Atacul nu a fost revendicat imediat, dar, notează AFP, de regulă talibanii iau drept ținte trupele afgane și pe cele ale NATO, precum și restaurantele frecventate de cetățeni străini.

Insurgențiii au lansat în primăvara lui 2015 o campanie de anvergură în Afganistan și și-au multiplicat atentatele sinucigașe în speranța, potrivit analiștilor, că vor reveni într-o poziție de forță la masa negocierilor.

În curând va avea loc o importantă reuniune cvadripartită la care vor participa China, SUA, Pakistanul și Afganistanul în scopul de a stabili o foaie de parcurs în vederea reluării negocierilor de pace cu rebelii talibani, care au fost întrerupte în vara anului trecut.