Atentat sinucigaş: O fetiţă de 7 ani a ucis cinci persoane

O fetita in varsta de aproximativ sapte ani a detonat o bomba pe care o avea atasata de corp, duminica, intr-o piata din orasul Potiskum, din nord-estul Nigeriei, ucigand cinci persoane, au relatat martorii pentru AFP.

22 feb. 2015, 19:11
Atentat sinucigaş: O fetiţă de 7 ani a ucis cinci persoane

Atentatul sinucigas a fost comis in piata Kasuwar Jagwal din Potiskum, capitala economica a statului nigerian Yobe, unul dintre cele trei cel mai afectate de atacurile si violentele comise de gruparea islamista Boko Haram.

Fetita a actionat o centura cu explozibili pe care o avea legata in jurul braului, au relatat martorii, potrivit carora aceasta era in varsta de aproximativ sapte ani.

„Cinci persoane au fost ucise odata cu fetita, iar alte 19 au fost spitalizate din cauza ranilor suferite”, a afirmat unul dintre martori, Buba Lawan, lider al unei militii locale de autoaparare.

O sursa din cadrul spitalului din oras a confirmat bilantul, sub rezerva anonimatului. „Am primit sase trupuri neinsufletite, intre care si cel al fetitei kamikaze. Alte 19 persoane au fost ranite de explozie, acestea sunt in prezent sub ingrijire medicala”, a afirmat sursa, fara a oferi alte detalii.