ATENTAT TERORIST în Franţa. Un cuplu de origine iraniană a fost arestat

Un cuplu belgian de origine iraniană a fost interpelat la Woluwe-Saint-Pierre şi plasat sub mandat de arestare de către un judecător de instrucţie din Anvers.

02 iul. 2018, 14:06
ATENTAT TERORIST în Franţa. Un cuplu de origine iraniană a fost arestat

Bărbatul în vârstă de 38 de ani şi femeia, de 33 de ani au fost inculpaţi pentru tentativă de asasinat şi de pregătirea a unei infracţiuni teroriste, a informat Parchetul Federal. Premierul Charles Michel a salutat cooperarea între cele două ţări privind dejucarea atentatului.

Amir S.Nasimeh născut în 26 Aprilie 1980 şi  Nasimeh N., născută la 20 Septembrie 1984, sunt principalii suspecţi în pregătirea unui atentat terorist de amploare, sâmbătă, la Villepinte, la nord-vestul Parisului.

Atentatul viza o conferinţă organizată de partidul de opoziţie al Mujahedinilor Poporului Iranian (MEC), unde se aflau 25.000 de persoane, potrivit RTBF.

Citeşte şi Zece extremişti de dreapta au fost inculpaţi în Franţa

Cuplul a fost interceptat sâmbătă, la bordul unui autoturism Mercedes, în cartierul Stockel, din Woluwe-Saint-Pierre.

Autorităţile au reuşit să prevină atentatul la timp. Acestea au găsit, în urma unei percheziţii asupra celor doi şi a maşinii lor un mecanism de detonare ascus într-o trusă mică de toaletă. Serviciile de deminare ale armatei -SEDEE – au detonat acel exploziv sub control. 

Un presupus complice, Merhad A. născut în 31 Iunie 1963, a fost privat de libertate, în Franţa şi încă două persoane dijn Franţa au fost puse în libertate după audieri. A mai fost interpelat, în Germania,  şi un contact al cuplului Assadollah A, născut în 22 Decembrie 1971 . Este vorba despre un diplomat iranian de la Ambasada austriacă din Viena.