Atentat terorist în Manchester: A fost arestat şi tatăl de origine libiană al sinucigaşului

Forţele antiteroriste au anunţat miercuri seara că l-au arestat, în urma unei operaţiuni de la Tripoli, şi pe tatăl atacatorului sinucigaş Salman Abedi, care şi-a detonat în urmă cu două zile centura cu explozibili în mijlocul mulţimii de la Manchester Arena. Arestarea tatălui atacatorului sinucigaş are loc la doar câteva ore după arestarea fratelui mai mic - Hashem Abedi, transmite Sky News.

24 mai 2017, 18:42
Atentat terorist în Manchester: A fost arestat şi tatăl de origine libiană al sinucigaşului

Forţele antiteroriste l-au arestat şi pe tatăl libian al atacatorului sinucigaş, în urma unei operaţiuni de la Tripoli. Ramadan Abedi a fost reţinut de către ofiţeri mascaţi în faţa locuinţei sale din suburbia Ayn Zara. Acesta a locuit în ultimele două decenii în Marea Britanie, după ce a fugit în 1993 ca refugiat politic din Libia. Anterior, Abedi a încercat să apere inocenţa fiului său într-un interviu pentru jurnaliştii AP.

”Noi nu credem în uciderea oamenilor inocenţi. Noi nu suntem aşa ceva”, a declarat tatăl atacatorului sinucigaş de la Manchester Arena. Acesta a precizat că a purtat în urmă cu cinci zile o discuţie cu fiul său, care se pregătea să plece în Arabia Saudită.

De asemenea, o sursă din serviciile de securitate a precizat că Hashem Abedi ”cunoştea toate detaliile” despre organizarea atentatului terorist de la Manchester Arena.

Citeşte şi Atentat terorist în Manchester: Autorităţile britanice au revizuit numărul răniţilor la 119

Hashem Abedi a plecat pe 16 aprilie din Marea Britanie spre Libia.

Mai multe surse au precizat că fratele mai mic al atacatorului sinucigaş este la rândul său suspectat că plănuia un atentat la Tripoli.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 119 au fost rănite, după ce atacatorul sinucigaş Salman Abedi s-a detonat luni noaptea într-un foaier care făcea legătura dintre Manchester Arena şi Gara Victoria, în timp ce mulţimile de fani plecau de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.