Atentat terorist în Manchester: A fost arestat şi tatăl de origine libiană al sinucigaşului

Presupusul autor al atentatului de la Manchester din 22 mai, Salman Abedi, a tranzitat aeroportul internațional Ataturk din Istanbul în drumul său spre Europa, a declarat joi un înalt responsabil turc.

RomaniaTV.net
25 mai 2017, 14:37
Atentat terorist în Manchester: A fost arestat şi tatăl de origine libiană al sinucigaşului

‘Pot confirma că el a tranzitat aeroportul Ataturk din Istanbul, însă niciun semnal din partea serviciilor de informații nu a fost comunicat Turciei înainte de atacul din Manchester’, a declarat această sursă pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Înaltul responsabil turc nu a precizat itinerarul exact al suspectului și nici data în care acesta a trecut prin Istanbul.

Un apropiat al familiei a declarat miercuri pentru AFP că Salman Abedi se afla în Libia înainte de a se duce în Marea Britanie, cu patru zile înainte de atentat. Ataturk este unul dintre rarele aeroporturi din regiune deservite de zboruri directe din Libia, informează Agerpres.

Citeşte şi SORA atacatorului Salman Abedi: I-a răzbunat pe copiii morţi în Siria

Poliția germană a declarat joi că Salman Abedi a făcut o simplă escală la Dusseldorf, contrazicând informațiile presei, potrivit cărora el a efectuat un sejur în acest oraș din vestul Germaniei.

Săptămânalul german Focus a informat anterior că anchetatorii britanici din Scotland Yard au contactat autoritățile germane, în condițiile în care Salman Abedi a luat un zbor Dusseldorf-Manchester cu patru zile înainte de atentatul sinucigaș pe care el este acuzat că l-a comis luni seara și soldat cu 22 de morți și cel puțin 60 de răniți.