ATENTAT TERORIST la PARIS. Mărturii zguduitoare: BĂLŢI de SÂNGE, trupuri la pământ, RĂNIŢI GALERIE FOTO VIDEO

Martorii la cel mai sângeros atac terorist din Franţa din ultimii de 10 ani au povestit despre scenele îngrozitoare pe care le-au văzut după masacrul jurnaliştilor săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

07 ian. 2015, 16:07

Schimburi de focuri susținute, un polițist executat sumar, ‘bălți de sânge’ în fața sediului săptămânalului Charlie Hebdo – un atentat terorist care s-a soldat cu cel puțin 12 morți, aruncând Parisul în momentele întunecate ale atentatelor anilor ’80 și ’90, relatează agenţia fraceză de ştiri, citată de Agerpres.

În cartierul din estul Parisului unde a avut loc atacul, forțele de ordine, ambulanțele și mașinile de pompieri și de polițiști au ocupat străzile. Mai multe persoane în stare de șoc beneficiază de îngrijiri din partea pompierilor, iar o alta, inconștientă, este evacuată pe o targă.

Citeşte şi Ministrul de Interne confirmă: TREI CRIMINALI au fost implicaţi în atacul terorist VIDEO

Un jurnalist care lucrează într-un sediu aflat chiar în fața Charlie Hebdo a vorbit despre ‘trupuri la pământ, bălți de sânge, răniți foarte grav’.

În jurul orei locale 11.30 (10.30 GMT), doi oameni înarmați cu un puști kalașnikov și un lansator de rachete au pătruns în sediul Charlie Hebdo, care ocupă împreună cu alte societăți un imobil de pe strada Nicolas-Appert, în arondismentul XI.

‘Eram în clădire la capătul culoarului. Au intrat niște oameni care căutau Charlie Hebdo, apoi au tras pentru a ne impresiona’, a relatat o femeie care a reușit să iasă nevătămată din imobil.

În birourile săptămânalului este masacru. Atentatul este cel mai sângeros din Franța din ultimele decenii.

Citeşte şi Poliţia franceză a mobilizat 3.000 de oameni pentru a da de urma teroriştilor

‘Am văzut doi oameni care au ieșit din clădire, au tras, au intrat într-un Citroen negru în direcția bulevardului Richard-Lenoir’, a povestit un martor care trăiește în apropiere.

Într-o înregistrare video filmată pe bulevard, situat la câteva zeci de metri de sediul Charlie Hebdo, se poate vedea cum doi bărbați înarmați cu arme automate ies din mașină, execută cu un glonț în cap un polițist, iar apoi strigă ‘L-am răzbunat pe profetul Mahomed’ și pleacă din nou cu autovehiculul.

Aveau cagule și aveau arme kalașnikov sau M16′, a spus un vecin, care a adăugat că atacatorii i-au lăsat impresia că sunt ‘serioși’, până în punctul de a crede că erau ‘din forțele speciale în urmărirea unor traficanților de droguri’.

‘Am ieșit de la metrou și am auzit focuri de armă… poate trei’, povestește Lilya Mohdeb, o studentă de 24 de ani. ‘Oamenii mi-au spus: ‘se trage, lăsați-vă în jos”, relatează ea, povestind că a revenit în stația de metrou, unde a așteptat o oră înainte să iasă.