Atentate la Paris: Abdeslam, inculpat pentru TENTATIVĂ de OMOR

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, a fost inculpat joi la Bruxelles pentru "tentativă de omor" în ancheta privind schimbul de focuri cu poliția intervenit în timpul percheziției întreprinse pe 15 martie în comuna bruxelleză Forest, a anunțat joi avocatul Sven Mary.

RomaniaTV.net
21 apr. 2016, 12:41
Atentate la Paris: Abdeslam, inculpat pentru TENTATIVĂ de OMOR

Pe 15 martie, percheziția din Forest, legată de atentatele din 13 noiembrie de la Paris, a degenerat într-un schimb de focuri soldat cu moartea unui suspect și fuga altor doi. Abdeslam, suspectat a fi unul dintre fugarii din apartamentul percheziționat, a fost arestat trei zile mai târziu la Molenbeek.

Amprentele lui Abdeslam, considerat „creierul” atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris și bănuit de implicare în organizarea atacurilor teroriste din 22 martie de la Bruxelles, au fost găsite ulterior în apartamentul din Forest.

El „a fost inculpat pentru tentative de omor ca autor sau coautor”, a precizat joi avocatul Sven Mary.

Potrivit acestuia, dosarul este instrumentat de Isabelle Panou, magistratul bruxellez responsabil cu ancheta belgiană în cazul atentatelor de la Paris.

Abdeslam fusese deja inculpat în acest dosar pe 19 martie, a doua zi după arestarea sa la Bruxelles.

Salah Abdeslam, 26 de ani, cetățean francez de origine marocană, crescut în cartierul bruxellez Molenbeek, este unicul supraviețuitor al atentatelor din 13 noiembrie, în prezent fiind încarcerat într-o închisoare de înaltă securitate din Bruges (nord-vestul Belgiei) și urmează să fie extrădat în Franța.