Atentate la Paris: Salah Abdeslam a fost extrădat în Belgia. Miercuri va fi inculpat

Salah Abdeslam, unul dintre suspecții cheie în atacurile teroriste din noiembrie 2015 de la Paris, va compărea miercuri în fața magistraților de instrucție francezi în vederea inculpării sale, după ce a fost extrădat din Belgia în cursul dimineții, a anunțat Parchetul francez.

RomaniaTV.net
27 apr. 2016, 11:10
Atentate la Paris: Salah Abdeslam a fost extrădat în Belgia. Miercuri va fi inculpat

Procurorii francezi vor cere plasarea lui Salah Abdeslam în arest preventiv. Francezul de origine marocană, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe 18 martie la Molenbeek, Bruxelles, după patru luni în care fusese dat în urmărire prin mandate emis de justiția franceză.

El a fost plasat în arest preventiv și inculpat pentru ‘crime teroriste și participare la activitățile unui grup terorist’, în ancheta referitoare la atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris.

Suspectul este inculpat și în Belgia pentru ‘tentativă de omor ca autor sau coautor’ în ancheta privind schimbul de focuri cu poliția intervenit în cursul unei percheziții în comuna Forest, pe 15 martie.

Abdeslam a fost extrădat din Belgia în cursul dimineții și a ajuns în Franța la ora 07:05 GMT, potrivit procurorilor francezi.

Parchetul federal belgian informase anterior despre predarea lui Salah Abdeslam către autoritățile franceze, menționând însă că nu va comunica ‘nici informație complementară despre ora și circumstanțele’ acestui transfer, realizat în condiții de discreție.

Salah Abdeslam, ultimul supraviețuitor al comandoului jihadist în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, va fi apărat în Franța de avocatul francez Frank Berton, care va forma o echipă cu belgianul Sven Mary și un al doilea avocat francez, al cărui nume nu a fost anunțat.

Potrivit lui Franck Berton, suspectul este ‘nerăbdător să dea explicații’. ‘Ceea ce mă interesează este să existe un proces echitabil, iar el să fie condamnat pentru lucrurile pe care le-a făcut și nu pentru lucrurile pe care nu le-a făcut’, a declarat avocatul la postul de radio BFM.