ATENTATE PARIS. Bilanţ provizoriu: Mai mulţi străini se numără printre cei ucişi

Mai mulți străini au fost uciși vineri seară în atentatele de la Paris, potrivit unui nou bilanț provizoriu de 129 de morți și 352 răniți, citat de AFP.

14 nov. 2015, 21:34
ATENTATE PARIS. Bilanţ provizoriu: Mai mulţi străini se numără printre cei ucişi

Bilanţul atentatelor teroriste din Paris, de vineri seara, a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 sunt în stare gravă. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Sâmbătă seara, patru persoane au fost arestate la Bruxelles.

Mai mulți străini au fost uciși vineri seară în atentatele de la Paris, potrivit unui nou bilanț provizoriu de 129 de morți și 352 răniți, citat de AFP, scrie agerpres.

Printre cei uciși se numără:

—cel puțin doi cetățeni belgieni, potrivit Ministerului belgian al Afacerilor Externe.

—un spaniol de 29 de ani, Alberto Gonzales Garrido, potrivit autorităților spaniole. Tânărul din Madrid asista la concertul de la Bataclan, a declarat sora sa.

—un portughez în vârstă de 63 de ani care trăia la Paris și lucra în transportul de pasageri, potrivit autorităților portugheze. El a murit în timp ce se afla aproape de Stade de France în nordul Parisului.

—doi cetățeni români, potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la București.

—un cetățean britanic, a declarat Foreign Office, evocând de asemenea răniți al căror număr nu a fost precizat.

—două tinere tunisiene, surori ce trăiau una la Paris și cealaltă în Senegal și sărbătoreau la Paris o aniversare, potrivit unor surse concordante.

—o chiliană figurează de asemenea printre victime, „nepoata ambasadorului nostru Ricardo Nunez”, a declarat senatoarea Partidului socialist chilian Isabel Allende.

—doi algerieni, o femeie de 40 de ani și un bărbat de 29 de ani, au fost uciși în atentate potrivit agenției APS, citând surse diplomatice algeriene.

—o studentă americană de 20 de ani de la Universitatea de Stat din Long Beach, în California. Nohemi Gonzalez se afla la Paris în cadrul unui semestru de schimb universitar, potrivit universității sale.

Mai mulți americani sunt printre răniți, dar numărul lor exact nu a fost precizat. „Noi le oferim toată asistența consulară posibilă”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomației SUA.

Printre alții, doi brazilieni au fost răniți, potrivit președintei braziliene Dilma Rousseff, dintre care unul era încă spitalizat. Un suedez ar fi fost ucis și un altul rănit, potrivit unui purtător de cuvânt al diplomației suedeze.