ATENTATE PARIS. Cazanciuc: „Este dureros ce se întâmplă. Europa este supusă unor provocări”

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis, duminică, profunda solidaritate față de suferințele tuturor victimelor atentatelor de la Paris și a apreciat că acest tip de eveniment "nu va face altceva decât să consolideze nevoia de solidaritate și sprijin reciproc la nivel european".

15 nov. 2015, 10:30
ATENTATE PARIS. Cazanciuc: „Este dureros ce se întâmplă. Europa este supusă unor provocări”

„Este dureros ce se întâmplă în momentul de față în Franța și transmit profunda solidaritate față de suferințele tuturor victimelor atentatelor de la Paris. Europa este supusă, în mod cert, unor provocări care, aparent, ar pune la încercare construcția europeană. Acest tip de eveniment cred că nu va face altceva decât să consolideze nevoia de solidaritate și sprijin reciproc la nivel european”, a afirmat Cazanciuc, într-un interviu acordat AGERPRES.

Întrebat cum vede aderarea României la Schengen în noul context de securitate, al atentatelor din Franța și al crizei refugiaților la nivelul întregii UE, Cazanciuc menționează că momentele la care se poate discuta despre aderarea la spațiul Schengen sunt reprezentate de Consiliile JAI, următoarea reuniune de acest gen având loc în martie 2016.

„Poate vom reuși până la acel moment să discutăm și despre acest proiect european, ținând cont, evident, de întreg contextul, plecând și de la formule de compromis propuse de România, și anume o aderare parțială cu frontierele aeriene. Ar fi o dovadă a respectării de către România a angajamentelor asumate. Ar fi o dovadă că, indiferent de încercările la care Europa este supusă, proiectele solide trebuie să continue, chiar dacă ele pot suferi unele adaptări”, a spus ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.