ATENTATE PARIS. Un câine poliţist a fost ucis în atacul terorist de la Saint-Denis

ATENTATE PARIS. Un câine de asalt de la unitatea de elită RAID (Recherche, Assistance, Intervention, Dissuassion) din Franța a fost ucis în timpul operațiunii antiteroriste lansate miercuri la Saint-Denis (din apropierea Parisului), a anunțat poliția pe Twitter, informație preluată imediat de zeci de internauți.

18 nov. 2015, 12:57
ATENTATE PARIS. Un câine poliţist a fost ucis în atacul terorist de la Saint-Denis

„Diesel, un câine de asalt femelă de șapte ani al RAID, a fost ucis de teroriști în timpul operațiunii” care nu s-a terminat încă, a anunțat poliția pe contul ei Twitter, referindu-se la asaltul de amploare lansat în zori și care îl viza pe belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vineri, soldate cu 129 de morți, transmite AFP.

„Câinii de asalt și de căutare a materialelor explozive sunt indispensabili în misiunile operatorilor RAID”, se arată într-un mesaj al poliției naționale franceze. Ca urmare a acestui anunț, zeci de internauți au creat un hashtag, #jesuisunchien, în semn de omagiu adus lui Diesel.

În timpul atacului au murit doi oameni, printre care o femeie kamikadze, dintre cei baricadați într-un apartament din Saint-Denis. S-au înregistrat și câțiva răniți printre polițiști. Au fost arestate șapte persoane.