Atentate sinucigaşe în Yemen: Cel puţin cinci soldaţi au fost ucişi

Cel puțin cinci soldați yemeniți au fost uciși duminică în două atentate sinucigașe în orașul Aden din sudul țării, informează AFP și Reuters citând martori și surse din domeniul securității.

05 nov. 2017, 10:36
Atentate sinucigaşe în Yemen: Cel puţin cinci soldaţi au fost ucişi

Un prim atac sinucigaș cu mașină capcană a avut loc la un punct de control din apropiere de sediul principal al forțelor de securitate. Deflagrația, care a ucis cinci soldați și a provocat un număr neprecizat de răniți, a fost auzită în tot orașul și a ridicat un nor de fum. Atacul l-a vizat pe principalul responsabil al forțelor de securitate din oraș în timp ce acesta venea la lucru, dar acesta a scăpat nevătămat.

Atentatul a fost urmat de câteva ore de confruntări între forțele de securitate și luptători ai Al-Qaida instalați pe acoperișurile din jur, a menționat un responsabil al serviciilor de securitate citat de AFP.

Un al doilea atentat a avut loc ulterior la sediul forțelor de poliție din Aden, unde un atacator sinucigaș a reușit să intre și să-și detoneze încărcătura explozivă, care a provocat un incendiu. Și acest atac a fost urmat de schimburi de focuri cu elemente ale Al-Qaida, a precizat responsabilul citat, potrivit Agerpres.

În Yemen sunt bine implantate atât rețeaua teroristă Al-Qaida, cât și gruparea radicală Statul Islamic. La Aden se află sediul interimar al guvernului recunoscut internațional al țării, instalat în oraș după ce rebelii houthi au preluat controlul asupra capitalei Sanaa, în 2015. Peste 10.000 de oameni și-au pierdut până acum viața în războiul civil din Yemen, pe măsură ce rebelii progresează spre Aden.

Guvernul yemenit este susținut de o coaliție arabă condusă de Riad. Sâmbătă, Arabia Saudită a interceptat și distrus sâmbătă o rachetă balistică, lansată din Yemen. Rebelii houthi yemeniți, susținuți de Iran, au revendicat lansarea rachetei care a vizat aeroportul din apropierea capitalei saudite.